Galapagos-delfiinit

MAINOS Kuvalähde

Delfiinit Galapagos-saarilla

Pullonokkadelfiini
Yhteinen delfiini
Risson delfiini
Spinner Dolphin
Täplikäs delfiini





Viisi delfiinilajia löytyy Galapagoksen vesiltä. Pullonokkainen delfiini ja tavallinen delfiini elävät näillä vesillä. Muut lajit kulkevat matkalla matkustaessaan.

Valaiden, delfiinien ja pyöriäisten kehon ympärillä on rasvakerros. Tämän kuplan avulla he voivat pysyä lämpimänä kylmissä vesissä, kuten Galapagoksen vesillä, ja antaa heille ylimääräistä energiaa pitkien vaellusten aikana.

Katsokaa näitä hämmästyttäviä, älykkäitä nisäkkäitä, jotka elävät ja kulkevat Galapagossaarten kylmien vesien läpi:



Pullo nenä delfiini

Pullo nenä delfiini (Tursiops truncatus) on yleisin ja tunnetuin delfiini. Pullotetut nenädelfiinit nähdään ratsastamassa keula-aaltoa veneiden edessä.

Pullo-nenäinen delfiini on harmaa, vaihtelee yläosassa olevasta tummanharmaasta selkäevän lähellä erittäin vaaleanharmaaksi ja alapuolelta melkein valkoiseksi.



Aikuisten pituus on 2-4 metriä (6-13 jalkaa) ja paino 150-650 kiloa (330-1430 kiloa). Miehet ovat pitempiä ja painavampia kuin naiset.

Galapagoksen viileämmissä pelagisissa vesissä oleva pullonokkadelfiini on yleensä suurempi kuin heidän serkkunsa, jotka asuvat lämpimämmissä, matalammissa vesissä. Kylmemmillä vesillä olevilla on rasvaisempi koostumus, joka soveltuu paremmin syväsukellukseen.

Naaraspullot delfiinien elinikä on noin 40 vuotta, kun taas miehet elävät harvoin yli 30 vuotta.



Voit lukea lisää Pullo nenä delfiini Marine-osiossa.

Yhteinen delfiini

On olemassa kahta lajia Yhteinen delfiini jotka asuvat Galapagoksen vesillä: Pitkänokkaiset delfiinit (Delphinus capensis) ja Lyhytnokkaiset tavalliset delfiinit (Delphinus delphis). Delfiiniä voi nähdä yli 100 koulussa. Delfiinikoulut ovat yleensä hyvin aktiivisia. Nämä suuret ryhmät nousevat, hyppäävät ja roiskuvat usein yhteen.

Tavallisten delfiinien tyypilliseen käyttäytymiseen kuuluu rikkominen, hännän löi, leuka, jousella ratsastus ja pyöriäinen.

Tavalliset delfiinit ovat enintään 2,4 metriä pitkiä ja painavat noin 110 kilogrammaa. Tavallisilla delfiineillä on erottuva kellertävä tiimalasikuvio sivuillaan, mikä helpottaa niiden tunnistamista. Heidän selkä ja yläreunansa ovat ruskehtavia tai mustia ja rinta ja vatsa ovat kermanvalkoisia. Sivuilla on ruskea / keltainen laastari. Flukes, räpylät ja selkäevä ovat tummia ja nokka pitkä ja ohut. Räpylästä alaleuan keskelle ja silmästä nokan pohjaan on mustia raitoja. Delfiinien urokset ovat hiukan suurempia kuin naaraat.

Tavalliset delfiinit kohtaavat ihmisten vaikutuksesta johtuvia uhkia. Populaatioita on metsästetty Perun rannikolla käytettäväksi ruokana ja hain syötinä. Useimmilla muilla alueilla delfiinejä ei ole metsästetty suoraan. Useita tuhansia yksilöitä on pyydetty teollisuustroolareista kaikkialla. Tavallisia delfiinejä oli runsaasti Länsi-Välimerellä 1960-luvulle saakka, mutta siellä esiintyminen on loppunut nopeasti.

Voit lukea lisää Yhteinen delfiini Marine-osiossa.

Risson delfiini

Risson delfiini (Grampus griseus) on ainoa delfiinilaji Grampus-suvussa. Risson delfiinit voidaan helposti tunnistaa arpimaisen ihonsa perusteella. Tämän aiheuttavat muut Risson delfiinit, jotka käyttävät etuhampaitaan pelatessaan ja taistellessaan. Risson delfiinien pituus on noin 2,5–4 metriä ja paino 300–500 kilogrammaa. Miehet ovat tyypillisesti suurempia kuin naiset.

Risson delfiinit ovat väriltään vaaleanharmaita eikä niillä ole nokkaa. Heillä on karkea pää ja valkoinen väri leuan alla. Heidän selkäevä on kuin hain.

Risson delfiinit näkyvät Galapagos-saarten ympäristössä, mutta ne asuttavat kaikkia meriä, etenkin lauhkeaa vettä. Risson delfiinit ruokkivat kalmareita ja kaloja. He asuvat 3 - 50 yksilön kouluissa ja ovat usein muiden valaiden (delfiinien ja valaiden) seurassa.

Maailmanlaajuisiin uhkiin kuuluvat metsästys, ihmisten häiritseminen, elinympäristön menetys, saalien ehtyminen, saastuminen ja verkkoihin kietoutuminen, vaikka ne luokitellaan IUCN: n punaisella listalla tietojen puutteeksi vuonna 2000.

Voit lukea lisää Risson delfiini Marine-osiossa.

Spinner Dolphin

Spinner Dolphin (Stenella longirostris) on pieni delfiini, joka löytyy offshore-trooppisista vesistä ympäri maailmaa. Fernandina-saaren ja Isabelan saaren kylmät vedet ovat erinomaisia ​​delfiinien ja valaiden katseluun, ja Spinner-delfiinejä voidaan tarkkailla säännöllisesti. Spinner Dolphin on kuuluisa akrobaattisista näytöistään, joissa ne pyörivät pituussuunnassa akselia pitkin, kun ne hyppäävät ilman läpi.

Spinner Dolphin on hoikka olento, jolla on pitkä, ohut nokka, jolle erillinen otsa laskee varovasti. Heidän räpylät ovat pitkiä ja teräviä, ja siinä on tummanharmaa tai musta selkäpiiri, vaaleammat sivut ja sivut ja kermanvalkoinen vatsa.

Spinner-delfiinien pituus on 1,3–2,1 metriä ja paino 45–75 kilogrammaa. Spinner-delfiini vie sekä offshore- että rannikkovesit.

Spinner-delfiinien kokonaisväestöä ei tunneta, mutta kalastustoiminta itäisen Tyynenmeren alueella vähentää sitä dramaattisesti ja sitä pidetään uhanalaisena.

Voit lukea lisää Spinner Dolphin Marine-osiossa.

Pantrooppiset täplikkäät delfiinit

Pantrooppinen täplikäs delfiini (Stenella attenuata) löytyy kaikista maailman valtameristä, ja sitä voidaan säännöllisesti havaita Galapagoksen vesillä. Pantrooppinen täplikäs delfiini vaihtelee merkittävästi kooltaan ja väriltään koko alueellaan. Galapagosin viileämmissä pelagisissa vesissä asuvat vedet ovat suurempia ja täplikkäempiä kuin heidän lämpimämmän veden sukulaisensa.

Pantropical Spotted Dolphinilla on pitkä ohut nokka. Ylä- ja alaleuat ovat tummanvärisiä, mutta ne erotetaan toisistaan ​​”ohuilla valkoisilla huulilla”. Leuka, kurkku ja vatsa ovat valkoisia tai vaaleanharmaita, ja niissä on pieni määrä täpliä. Kyljet on jaettu kolmeen erilliseen värinauhaan - kevyimmät alaosassa, jota seuraa ohut harmaa nauha kyljen keskellä ja tummanharmaa selkä.

Pantrooppinen laikullinen delfiini alkoi olla uhattuna miljoonien ihmisten tappamisen vuoksi tonnikalan kurenuotalla (suuri kalaverkko, joka roikkuu pystysuorassa vedessä kiinnittämällä painoja alareunaan ja kelluu yläreunaa pitkin). 1980-luvulla 'delfiineille sopivan tonnikalan' määrä lisääntyi, jotta voidaan säästää miljoonia lajeja Tyynenmeren itäosassa.

Voit lukea lisää Täplikäs delfiini Marine-osiossa.