Afrikkalaisia ​​sivettikuvia ja faktoja

Afrikkalainen sivettiAfrikkalainen sivetti ( Civettictis civetta ) on lihansyöjä, joka asuu Keski- ja Etelä-Afrikassa savannissa, metsissä ja nurmikoilla. Niiden tärkeimmät elinympäristövaatimukset ovat pysyvä vesihuolto ja peite, kuten korkeat ruohot, jotka piiloutuvat metsästyksen aikana ja suojaavat niitä. Ne voivat näyttää kissoilta, mutta eivät. Sen sijaan ne liittyvät mangustiin. Nämä eläimet elävät yleensä 15-20-vuotiaiksi, painavat 10-17 kg (22-37 paunaa) ja ovat keskimäärin 670-840 mm (26-33 tuumaa) ruumiinpituisia. Heidän takajalat ovat suurempia ja pidempiä kuin heidän etuosansa, mikä antaa heille pesukarhuisen asennon.

Afrikkalaiset siviilit elävät yleensä yksin, lukuun ottamatta jalostusaikaa. He kaivavat maanalaisiin pesiin, jotka muut lajit ovat kaivaneet kasvattamaan poikasiaan. Koska nisäkkäät, nuoret luottavat äitinsä maitoon kuuden ensimmäisen viikon ajan. Toisin kuin useimmat lihansyöjät, nuoret sivut syntyvät hyvin kehittyneinä. Heillä on turkista ja he voivat ryömiä syntymänsä aikana ja ensimmäisen viikon aikana pystyvät tukemaan kehoaan ja kävelemään.

Siviilit metsästävät pääasiassa yöllä juuri ennen auringonlaskua keskiyöhön. He ruokkivat erilaisia ​​esineitä, kuten hyönteisiä, porkkanaa, munia, pieniä matelijat , linnut , jyrsijät ja hedelmiä. He käyttävät 40 hampaansa ja suunsa tappamaan saaliinsa, ei kynsiä. Tapomenetelmiin kuuluu pään ravistaminen saaliin selkärangan napsauttamiseksi, heittäminen sen ympärille tai tappavan pureman käyttö, jolloin pitoa ei vapauteta ennen saaliin kuollutta.

Sidoksen perineaalirauhasista kerättyä muskusta (jota kutsutaan myös sivetiksi) on käytetty hajusteiden valmistuksessa satoja vuosia. Myski saadaan yleensä luonnonvaraisesti pyydetyistä siveistä, joista kukin tuottaa enintään 3-4 g (0,1 unssia) myskiä viikossa. Civet-vankeuden ja myskin keräämisen menetelmä on selvästi julma. Näitä eläimiä ei pidetä uhanalaisina, mutta niitä suojellaan uhanalaisten luonnonvaraisten eläimistön ja kasviston lajien kansainvälistä kauppaa koskevan yleissopimuksen (CITES) liitteen III mukaisesti, jossa pyydetään apua lajien maailmankaupan hallitsemiseksi.

Petoeläimet afrikkalaisten sivut sisältävät leijonat , hyeenat, leopardit yhtä hyvin ihmisille , jotka tappavat suojellakseen satojaan, ja kotikoirat. Raivotautia on raportoitu afrikkalaisissa siveissä, ja niiden uskotaan olevan viruksen varasto.

Avainsanat: valkoinen , yöllinen , musta , raita





Afrikkalainen sivetti on listattu vähiten huolestuttavaksi vähiten huolestuttavaksi (LR / lc). Ei täytä riskiryhmää. Laajat ja runsaat taksot sisältyvät tähän luokkaan IUCN: n uhanalaisten lajien punaisessa luettelossa

Maat
Angola , Benin , Botswana , Kamerun , Keski-Afrikan tasavalta , Kongon demokraattinen tasavalta , Kongon tasavalta , Norsunluurannikko , Päiväntasaajan Guinea , Etiopia , Gabon , Gambia, The , Guinea , Kenia , Liberia , Malawi , Mosambik , Namibia , Niger , Nigeria , Ruanda , Senegal , Sierra Leone , Somalia , Etelä-Afrikka , Sudan , Tansania , Uganda , Sambia ja Zimbabwe
Joitakin faktoja
Afrikkalainen sivetti

Aikuisten paino : 13,667 kg (30,0674 paunaa)

Suurin pitkäikäisyys : 28 vuotta



Naisten maturiteetti: 365 päivää

Miehen maturiteetti: 213 päivää

Raskaus: 65 päivää



Vieroitus: 120 päivää

Pentueen koko: 3

Pentueita vuodessa: 2



Pentueiden väli: 221 päivää

Paino syntymän yhteydessä : 0,381 kg (0,8382 paunaa)

Paino vieroituksessa: 1,514 kg (3,3308 paunaa)

Lähde: Ikä , lisensoitu DC

Lisää eläimiä, jotka alkavat kirjaimella A